Ut på tur med dykkermaske og svømmeføtter (fridykking utstyr for nybegynnere)

1320
Fridykking utstyr
Fridykking utstyr

Vi skal prøve ut fridykking og har skaffet oss fridykking utstyr. Her kan du se hvilket utstyr vi starter med.

Fridykking utstyr

Du kan kjøpe svært mye utstyr til fridykking, fra det nødvendige til mye kjekt å ha. Du kan sikkert kjøpe for mye også. Vi satser i første omgang å kun skaffe det mest nødvendige.

Hvis du har lyst til å gå på dykkerkurs senere kan mye av dette utstyret brukes til dykking med luft.

Fridykking utstyr for dem som bare skal kikke litt under vann

Fridykking ABC utstyr:

  • Dykkermaske
  • Svømmeføtter (barfot)
  • Snorkel

Dette er utstyr som bør passe akkurat deg, er det feil størrelse kan det ødelegge mye av gleden ved fridykking. Det kan også være kjekt å bruke en ny og ren snorkel som ingen andre har brukt før deg.

Fridykking utstyr for nybegynnere

Siden vi skal fridykke på vestlandet bør vi ta med noen ting til:

  • Fridykking ABC utstyr, pluss:
  • Våtdrakt (vi har allerede en 3,2 millimeter tykk våtdrakt)
  • Vektbelte med bly (hvis du fridykker med drakt)

Våtdrakten holder oss varmere i det kjølige vannet på vestlandet. Viktig å bruke en drakt som passer deg best mulig, da den skal holde deg varm. Mulig at vi burde ha en tykkere våtdrakt? Vi kan skrive en egen artikkel om dette 🙂

Vektbelte hjelper deg de første metrene ned når drakten gir deg oppdrift. Pass på at vektbeltet ikke er for tungt og at det er lett å løsne i en eventuell nødsituasjon.

Fridykking utstyr Bergen

Det er flere butikker i Bergen som selger fridykking utstyr.

  • Frivannsliv
  • Nemo
  • XXL Åsane
  • XXL Lagunen

Vi tok turen til Frivannsliv som ligger et lite stykke nord for Bergen. Vi valgte dem fordi de er spesialister på fridykking. De andre selger en hel haug med andre ting også, kanskje mer generalister innen sportsutstyr. Vi kunne også bestilt utstyr i nettbutikken deres, men vi liker å gå i fysiske butikker, da kan vi også få råd og tips til utstyr.

Fridykking med Gopro 7 Black

Vi har tenkt å filme litt under vann også. Fra tidligere har vi et vanntett Gopro 7 Black kamera og diverse festeanordninger. Så nå blir det spennende å se om “pannebåndet” med Gopro-festet kan brukes samtidig med dykkermaske. Dette lager vi egne artikler om, kanskje vi også poster en youtube-video.

Nå er vi klare til fridykking 🙂

Kurs fridykking

Er du usikker på fridykking og fridykkingsutstyr anbefaler vi at du deltar på et fridykking kurs. Frivannsliv har kurs i Oslo, Bodø og Bergen flere ganger i året.

Vi har tatt PADI kurs i dykking med luftflaske, helt opp til sertifisert redningsdykker (PADI Rescue Diver). Vi burde nok gått på kurs i fridykking også, og helt sikkert hadde lært mye. Kanskje vi melder oss på kurs i fridykking senere.
 
 
Neste artikkel: Hvor skal vi fridykke i Bergen og omegn?