Bergen Vidden: Hvor lang tid tar det å gå Vidden Ulriken – Fløyen?

204
Norway Hiking
Norway Hiking

Hvor lang tid tar det å gå Vidden Ulriken – Fløyen?

Det tar 5 timer å å gå Vidden Ulriken – Fløyen i komfortabelt tempo

Det er tiden det tar å gå i et komfortabelt tempo fra toppen av Ulriken til toppen av Fløyen. Stort sett er det kun en rute å gå her for folk flest. Man kan ta avstikkere, omveier og snarveier.

Gå over Vidden i kose-tempo med mange pauser

Vil du gå sakte mellom toppene på Ulriken og Fløyen, samt ta mange pauser, må du regne med å bruke 7-10 timer. Vi vet om noen som har brukt 12 timer.

Løpe over vidden i Bergen

Det tar litt under 4 timer å løpe Vidden mellom Ulriken og Fløyen, det kommer ann på hvor sprek du er.

Hvilken vei skal vi gå over Vidden?

Vi går selv fra Ulriken i sør til Fløyen i nord. Grunnen er at vi går denne turen stort sett i fint vær, da har vi solen foran oss mesteparten av fjellturen.

Den andre grunnen er at hvis man går til Fløyen er man i sentrum etter endt tur. Da kan man enten ta en velfortjent “brus” på en restaurant. For oss som bor i sentrum kan man gå rett hjem uten å måtte finne en buss fra Landås området hvor man eventuelt kommer ned fra Ulriken.

Gå Vidden Ulriken – Fløyen med barn – hvor lang tid

Her kan vi bare gi et vagt svar, siden det kommer ann på farten. Men du kan regne med å bruke minst 6 timer, inkludert noen pauser, hvis barna er rundt 5-7 år.

Organiserte turer over Vidden i Bergen

Bergen Turlag arrangerer av og til organiserte turer over Vidden. Da er det turledere med på turene som kan veien, gjerne en turleder som som går fremme og en turleder som går bakerst slik at alle kommer samlet frem. Det er jo også sosialt å gå i en gruppe med felles matpauser.

Vi deltok på Vidden by Night, arrangert av Askøy Turlag, sommeren 2018. Veldig fin tur og ganske spesielt siden det var “dagslys” fra vi gikk fra Ulriken til vi kom til Fløyen, solen gikk aldri helt ned denne juni-natten.

Salomon Speedcross 4
Salomon Speedcross 4 for Trail Running