Hva er forskjellen på aktivitetsklokke og pulsklokke

1066
Bergen Ulriken: Hvor lang tid tar det å gå opp Ulriken?
Bergen Ulriken: Hvor lang tid tar det å gå opp Ulriken?

Her kan du lese om forskjellen på aktivitetsklokke og pulsklokke

Dette gjør en aktivitetsklokke

En aktivitetsklokke måler aktiviteten din i løpet av dagen med oppsummering i løpet av uken og måneden. Aktiviteten din måles ofte antall skritt og kilokalorier.

Et vanlig mål for aktivitet er 10.000 skritt per dag.

En aktivitetsmåler har ofte ikke pulsmåler. Flere enkle og billige aktivitetsmålere har heller ikke skjerm, men du ser data på en app på smarttelefonen.

Hvorfor skal du bruke en aktivitetsklokke?

Aktivitetsklokker er en god start på å måle din aktivitet slik at du kan vurdere om du bør være mer aktiv i løpet av dagen. Dette kan være en stor fordel hvis du har en stillesittende jobb.

Hvilken aktivitetsklokke er best?

Fitbit har flere helt greie aktivitetsklokker og aktivitetsarmbånd. Priser fra 500 kroner.

Dette gjør en pulsklokke

En pulsklokke måler pulsen din, altså hjerteslag per minutt. Pulsen din vises i antall hjerteslag eller prosent av din max puls.

Hvor måler en pulsklokke pulsen min?
Pulsen måles enten på håndleddet ditt bap på klokken eller på brystet ditt med et egen bånd med pulsmåler. Hvis du er nybegynner anbefaler vi at du satser på en pulsklokke som måler pulsen på håndleddet, dette fordi at da slipper du en ekstra enhet som både koster ekstra penger og ofte er et irritasjonsmoment.

En pulsklokke har gjerne også funksjon som aktivitetsmåler.

Hvorfor skal du bruke en pulsklokke?

For å få bedre utbytte av treningen din kan du bruke en pulsklokke. Da kan du enten bruke din puls i prosent som mål. Du får forskjellig effekt av treningen din ut i fra hvilken pulssoner du ligger i, da er det bra å følge med på at du er i riktig pulssone for ditt formål med treningen.

Typisk bruk av pulsklokke er på treningssenter hvor du får anbefaling om å ligge rundt 80% puls i gruppetimer med spinning.

Pulsklokker har ofte funksjon for intervalltrening som er en ypperlig treningsform for nybegynnere.

Hvilken pulsklokke er best?

For deg som er nybegynner anbefaler vi en Polar M430 pulsklokke. Denne koster rundt 1500 kroner og har de funksjoner du trenger som nybegynner. Den ser helst fin ut også. Og ja, du kan kjøpe denne i hvit farge.

Hvor nøyaktig er pulsklokke

Pulsklokker er ganske nøyaktig men kan ikke erstatte mer avanserte instrumenter. Måling av puls på brystet med egen måler (bånd) er vanligvis mer nøyaktig enn på håndleddet. For nybegynnere er denne forskjellen som regel ganske ubetydelig.

Skal jeg kjøpe aktivitetsklokke eller pulsklokke?

1. Hvis du ønsker å se om du er i nok aktivitet i løpet av dagen kan du kjøpe en aktivitetsklokke eller aktivitetsarmbånd.

2. Hvis du ønsker å få bedre effekt av treningen din kan du kjøpe en pulsklokke.

Aktivitetsklokker, pulsklokker og helseproblemer

Har du dårlig helse, helseproblemer eller mistanke om helseproblemer anbefaler vi at du tar dette opp med din fastlege før du starter eventuell bruk av aktivitetsklokke og pulsklokke.