Turmat uten bål og primus – Fine forslag til enkel turmat

1835
Norge - Oppdag det deilige livet i hengekøye
Norge - Oppdag det deilige livet i hengekøye

Vil du ha med deg god og enkel turmat, og samtidig ta med minst mulig på når dere er på tur? Vi kan gi deg noen forslag 🙂

I denne artikkelen skriver vi om enkel turmat som også er rask å tilberede. Du slipper å lage deig og bake bør på tur. Her i denne artikkelen er det mer kos enn arbeid.

Ta med skinke wraps på tur

Dette er vel vinneren i klassen enkel turmat.

Ingredienser i skinke wraps:

  • tortillalefser
  • skinke
  • smøreost eller pesto
  • grønne blader

Smør smøreost eller pesto utover tortillalefsene, legg skinke oppå, rull sammen. Skjær gjerne opp rullen til mindre stykker. Lettere å dele med dama eller typen da. Ferdig arbeid.

Vil du ha både smøreost og pesto foreslår vi at du velger en smaksnøytral ost.

Legg wrapsene ned i en matboks som passer akkurat til antall wraps slik at de ikke slenger rundt og ødelegges.

Tips: Vi anbefaler at du ikke bruker tomat og annet som inneholder mye væske, ellers kan all maten bli veldig fuktig når du skal spise. Gjennomvåt tortillalefse kan bli en party killer.

Skinken kan gjerne byttes ut med chillipølse hvis du vil ha noe med litt mer fart i. Velg gjerne en naturell ost da slik at det ikke blir kollisjon med smakene.

Lakse wraps

Dette er også veldig rask og enkel turmat.

Smør nøytral smøreost og litt pesto utover tortillalefsene, legg oppskjærte laksestykker oppå men ikke for mange. Rull sammen, start fra den siden hvor laksestykkene ligger. Skjær gjerne opp rullen til mindre stykker. Ferdig arbeid.

Vegetar wraps

Det er mulig å lage enkel turmat også for deg som ønsker å spise turmat uten fisk og kjøtt. Husk å velge noen ingredienser som har energi (karbohydrater) for å opprettholde energinivået i kroppen din. Om høsten og vinteren kan det være greit med litt varm mat.

Lapskaus er vel den enkleste varme turmaten?

Det aller enkleste er å ta med termos for mat på butikken og kjøpe ferdig varm lapskaus. Ta med bestikk.

Pølse på termos

Pølse på termos er en klassiker. Kok opp vannn, la pølsene trekke. Putt pølsene på termosen din. Skal du ikke så langt så trenger du ikke helle vannet oppi termosen. Klart best hvis du har forvarmet termosen med vann du heller ut før du putter pølsene oppi. Ta med deg lomper eller pølsebrød. Ta gjerne med en liten boks med ditt favoritt garnityr.

Suppe er også enkel turmat for de fleste av oss

Det nest enkleste er suppe og her har du mye å velge blant. Klassikeren er vel betasuppe.

Tomatsuppe med egg kan være et greit alternativ siden det egget inneholder mye god næring og energi. Tomat er også sunt for kroppen din.

Suppe kan du gjerne fylle rett på vanlig termos og bruke koppen til servering, da slipper du å kjøpe en mat-termos (food jar).

Ta med skje.

Hvis du skal på en litt lengre tur kan det være greit å ta med noe enkel turmat slik at du får i deg litt energi, det er lett å glemme eller stå over. Koselig er det også med turmat hvis du legger litt sjel i det. Husk vann også.

God tur og kos deg med turmaten 🙂

Neste artikkel:

Smoothie som enkel turmat

Smoothie er proppfull av smaker og næring. Vi skal sette opp noen forslag til smoothie du kan ta med på tur. Ikke alle smoothier passer til dette da de skiller seg. Følg med oss 🙂