Kamera til fjellturer – Kompakt kamera, mobilkamera og 360 graders bilder

1055
Ut på tur - Kamera til fjellturer
Ut på tur - Kamera til fjellturer

Når vi skal ut på fjellturer satser vi på kompakt kamera, da blir vekten lavere, det blir mindre å holde styr på og færre ting være redd for skal ødelegges. Vårt speilreflekskamera ligger på kontoret og brukes stort sett til oppdrag i byen.

Kompakt kamera til fjellturer

Vårt hovedkamera er et canon kamera som heter Canon RX100 III. Dette er vi fornøyd med og det har holdt ut med fotograferingen vår i mange år. Det har kommet flere versjoner av dette kameraet i det siste. Prisen på dette kameraet har også steget kraftig, men det er fremdeles mulig å kjøpe tidligere versjoner til en lavere pris. Når vi kjøpte dette kameraet kostet det rundt 6.500 kroner.

Vi trenger ikke noe særlig zoom eller høyoppløselige bilder, derfor passer et kompakt kamera best som vårt hovedkamera på fjellturer.

Bruk av kompakt kamera i stedet for speilreflekskamera krever at du kan bruke kompakt kameraet optimalt, det vil si at du kan bruke kameraet på manuelle innstillinger for å få optimal bildekvalitet. Ref. lukkerhastighet og blenderåpning, samt ISO. Vårt kompakt kamera har mange forhåndsinnstilte scener du kan velge blant, her kan du velge hvis du ikke er helt trygg på den manuelle innstillingen.

Speilreflekskamera til fjellturer

Vi tar med speilreflekskameraet på fjellturer hvis vi skal på oppdrag for kunder som krever høyoppløselige bilder.

Mobil kamera til fjellturer

Vi bruker ofte iPhone mobil kamera på våre fjellturer. Dette fungerer veldig bra, bildene blir gode og mobilen er jo rask å bruke. Det skal jo også sies at vi har tatt mange mobiltelefon-bilder som ikke brukes. Kameraene på mobiltelefonene har blitt så bra nå at de fint kan konkurrere med rimelige kompakt kamera.

Gopro kamera til fjellturer

Siden vi går på fjellturer også i regnvær er det greit å ha et kamera som tåler litt fuktighet. Vi har ofte med oss et Gopro 7 Black. Dette tar flotte bilder i dagslys og litt utover skumringen.

Lett tilgjengelig kamera på fjellturer

Vi har kjøpt en liten veske eller holder til kompakt kameraet Canon RX100 III som du ser på bildet. Denne festes på selen på ryggsekken slik at det alltid er lett tilgjengelig. Her kan vi også alternativt feste mobiltelefonen dersom ønskelig.

Bruk av 360-bilder på fjelltur

Vi har også kamera som tar bilder i 360 grader uten redigering, altså en full 360 graders sirkel. Panorama-bilder er vanligvis 180 graders halvsirkel.

360-bilder blir mer og mer populært og flere sosiale medier kan vise bilder i dette formatet, blant annet facebook (360-bilder) og Youtube (360-film).

Les mer om 360 bilder (Story Studio Norge)

Vi liker å kjøpe kamera i vanlig butikk

De fleste kameraene vi har i dag har vi kjøpt i butikken til Japanphoto i Bergen sentrum. Her har vi fått god service, de har god kunnskap og god tålmodighet. Grunnen til at vi foretrekker å kjøpe i vanlige butikker fremfor i nettbutikker er at vi får god kundeservice, spesielt når produktene er så teknisk avanserte som et kamera er i dag. Men det er jo greit at nettbutikker kan presse prisene litt ned.

Både kompakt kameraet, speilreflekskameraet og kameraet for å ta 360 graders bilder har vi kjøpt hos Japanphoto i Bergen.