Vanntett ryggsekk: Silva 25WP, Exped Torrent 20L og Sats – Vår test og anbefaling

6243
Up på tur - Vanntett ryggsekk til turer
Up på tur – Vanntett ryggsekk til turer

En vanntett ryggsekk er en liten gullgruve når du skal på tur i litt dårlig vær eller når du bare vil være helt sikker på at tingene holder seg tørre. I denne artikkelen gir vi deg tre tips til vanntette tursekker.

Siden vi bor i Bergen bruker vi ofte vanntette ryggsekker. Vi har alle disse tre sekkene og vi har kjøpt dem selv, ingen av dem er sponset. Og vi forteller deg gjerne hvor vi kjøpte dem 🙂

1Exped Torrent 20L vanntett ryggsekk

Vanntett ryggsekk - Exped Torrent 20L
Vanntett ryggsekk – Exped Torrent 20L

Exped sekken er vi veldig fornøyd med og vi bruker den ofte, også når det ikke regner. Den har to lommer innvendig og en lomme med glidelås utenpå. Ikke lomme for vannflaske. Stropp over brystet og avtagbart hoftebelte.

Exped sekken rommer 20 liter.
Prisen ligger mellom 1000 – 1200 kroner.

Du kan kjøpe denne sekken på Platou Sport butikken i Bergen sentrum.

2Sats vanntett ryggsekk

Vanntett ryggsekk - Godt brukt sekk fra Sats
Vanntett ryggsekk – Godt brukt sekk fra Sats

Sekken fra Sats sitter godt på ryggen og det er stropp over brystet, samt avtagbart hoftebelte. Liten lomme med glidelås på utsiden av sekken, men ingen lomme inni sekken. Glidelås på toppen av sekken. Sekken lukkes ved å rulle toppen ned og låses med klips.

Pluss for Sats sekken Praktisk lomme utenpå sekken for drikkeflaske og lignende. Også pluss for ekstra åpning med glidelås på siden av sekken for rask tilkomst.

Minus for at den ser litt slitt ut etter en del tids bruk. Men vi anbefaler den uansett.

Denne sekken koster rundt 500 kroner sist vi sjekket.
Sats sekken rommer ca 20 liter, volumet er ikke oppgitt på sekken.

Du kan kjøpe denne sekken på Sats treningssentre i større norske byer.
Sist vi sjekket har de dem i enten svart og hvit.
Sekken selges også til dem som ikke er medlem hos Sats.

3Silva 25WP vanntett ryggsekk

Vanntett ryggsekk - Silva 25L
Vanntett ryggsekk – Silva 25L

Silva sekken er den siste sekken vi kjøpte og vi har ikke brukt den så mye ennå. Sekken lukkes ved å rulle toppen ned og låses med klips i en ring på toppen eller i klips på sidene. Stropp over brystet og fastsydd hoftebelte.

Innvendig er det en liten lomme med glidelås og en større åpen lomme.

Vi har kjøpt Silva sekken for å kunne ta med og få plass til både tørre klær og noe fotoutstyr på fjellet. Det var derfor vi kjøpte sekken i denne litt større størrelsen.

Silva sekken rommer hele 25 liter.
Prisen ligger rundt 1200 kroner.

Du kan kjøpe denne sekken på G-Sport på Bergen Storsenter.
Husk at medlemmer i BOB kan få rabatter hos G-sport, samt få bonuspoeng i BOB systemet. Ta med deg medlemskortet eller vis BOB medlems-app på smarttelefonen din.

Silva har også en litt mindre sekk på som rommer 18 liter.

4Vår anbefaling av vanntett ryggsekk

Norge Bergen - Ut på tur i regnvær
Norge Bergen – Ut på tur i regnvær

Basert på våre erfaringer og bruk av sekkene anbefaler vi Exped Torrent 20L sekken til fjellturer og andre gåturer. Grunnen er at den rommer det man trenger på en dagstur på fjellet, den er praktisk og har en fin design. Den virker også mer solid og slitesterk. Denne sekken bruker i hvert fall vi desidert mest.

Løpe på fjellet med Exped Torrent 20L sekken?
Exped Torrent 20L sekken har remmer til å ha rundt livet og rem over brystet, men vi anbefaler ikke denne sekken til løping da det vil bli for mye som farer løst rundt inne i sekken. Det er ikke lagt til rette for drikke system, men det har heller ikke de andre sekkene. For løping på fjellet vil vi anbefale en mindre sekk som sitter enda bedre på ryggen, gjerne med litt lufting på ryggen da det kan bli fuktig.
 
 

Vanntett pakksekk

Vanntett pakksekk - Mackenzie Dry Pack 2L & 4L
Vanntett pakksekk – Mackenzie Dry Pack 2L & 4L

Det finnes også vanntette pakksekker som fint kan legges inn i ryggsekker som ikke er vanntett, slike selger de på XXL Pakksekker koster mellom 79 kroner og 499 kroner, fra små pakkposer opp til 65 liter pakksekker. De mest populære merkene er Silva og Sea To Summit. Vi har kjøpte en pakksekk fra Mackenzie som heter Dry Sack 2L (99kr) og Dry Sack 4L (149kr), dem kjøpte vi for mange år siden og de selges fremdeles i sportsbutikker.
 
 

Vanntett trekk til ryggsekk

Det finnes mange vanntette trekk til ryggsekker, men vår erfaring er at ting blir vått. Fra litt vått til ganske vått. Det er fordi vannet kommer inn på sidene av trekket. Vått langebrød med brunost er ikke så kult på tur. Og den tørre trøyen er ikke lengre tørr når du fryser og skal ta den på deg. Men for all del, prøv gjerne et trekk på ryggsekken. Det kan jo gå bra også 🙂

Norge - Vanntett trekk til ryggsekk
Norge – Vanntett trekk til ryggsekk

 
 

Flere tester av vanntette sekker kommer

Dersom vi kjøper flere vanntette sekker vil vi utvide denne listen.

Ortlieb har også flere vanntette sekker, men de har vi ikke testet ennå.